Eminent Technology

Az Eminent Technology vállalatot audió termékek gyártására 1982-ben, az Egyesült Államokbeli Floridában Bruce Thigpen alapította. A cég már a kezdetektől fogva igen komoly fizikai és tudományos alapokkal rendelkezett.

Eminent Technology 1982

Első terméke a világon akkor még egyedülálló és szabadalmaztatott légcsapágyas lineáris hangkar volt (ET-1) melyet némi modifikációval a mai napig gyártásban tartanak. 1985-től 10 éven keresztül az ET-2 egyike volt a legkeresettebb high end lemezjátszó-karoknak. Az Eminent Technology egyedülálló innovációs és technológiai kapacitására jellemzően soha nem látott kialakítású forgómozgást végző szubbasszus-sugárzót szabadalmaztatott 10 éve. A TRW-17 működési elvénél fogva hagyományos hangszórókkal elérhetetlen hatékonyságot és alsó határfrekvenciát valósít meg (0 Hz – 20 Hz!!!)

Eminent tech 2b

A CD-lemezek előretörésével a fő kutatási irány a speciális hangszórókra tevődött át, gyakorlatilag minden lehetséges alternatívát (elektro-sztatikus és szalagsugárzót) kipróbáltak, míg 1987-ben piacra került a több  szabadalommal védett szimmetrikus meghajtású mágneses panelsugárzó.

A korai darabok széles-sávú nagyméretű álló hangfalak voltak, az első hibrid (dinamikus, kónuszos mély-hangszóróval támogatott) készülék, az LFT-8, 1989-ben jelent meg. Sikerességére jellemző, hogy azóta csak két kisebb modifikáción ment keresztül: a 90-es években áttértek a saját tervezésű mélysugárzóra, majd 2007-ben új magassugárzót kapott, melyben már neodímium mágnesek dolgoznak.

A jelenlegi kínálatban kapható árnyékolt mágnesű házimozi-centersugárzó (LFT-12) 1997-es fejlesztés, a polcra állítható hibrid panelsugárzó 2004-ben jelent meg, a házi (sztereó és mozi-) használatra szánt Thigpen Rotary Woofer 2005-ös keltezésű.