Eminent-Tech
LFT-8b

Fogyasztói ár
1.599.000 / pár
  • nincs szükség nagyfeszültségű elektronikára
  • nem tartalmaz transzformátort a jel útjában
  • szimmetrikus meghajtású síkmembrán a torzításmentes átvitelért
  • igen jó tranziens viselkedésű mélysugárzó alacsony váltási frekvenciával
Tovább

Teljesen lenyűgözött a két 20 cm-es hangszóróból kiszabaduló mélyek erőssége. Nagyobb hangerőnél érezni lehetett a hanghullámokat.
Az LFT-8 egy teljes sávú, meggyőző dinamikájú hangfal, mely betekintést enged a zenei felvételek valójába.
Eminent Technology SACD Az átviteli sáv felső vége meghaladja az 50 kHz-et, így a nagyfelbontású felvételek is hiánytalanul reprodukálhatóak.
Különleges kialakítású hangszóró A különleges kialakítású mélysugárzó alsó határfrekvenciája 25 Hz, amely a kereskedelemben kapható szubbasszus hangszórók nagy részénél mélyebbre megy.
Nincs szükség nagyfeszültségű alkatrészekre A dinamikus síkmembrános hangszórók működéséhez nincs szükség nagyfeszültségű alkatrészekre és áramkörökre.
Erősítőbarát impedancia Az Eminent Technology hangfalak impedanciája rendkívül erősítőbarát, mivel névlegesen 8, minimálisan 7 ohmosak, nincs szükség hozzájuk kivételes stabilitású végfokokra.

A síkmembrános szekció az elektrosztatikus hangsugárzók mágneses megfelelője

Az Eminent Technology LFT-8b, mint a floridai cég zászlóshajója, bármilyen zenei műfajon betekintést enged az eredeti felvétel hiteles atmoszférájába. Sok monumentális hangfallal szemben nem hozza a szobánkba a zenekart… minket ültet be a koncertterembe! Legyen szó egy szál gitárról, kis kamara-együttesről, vagy komplett szimfonikus zenekarról esetleg zúzós rockbandáról: minden eseményen a hangkép közepébe repít el!

Az pár tized milliméter vastag alumínium vezetőjű membrán, mely teljesen szimmetrikus mágneses térben mozog kivételes gyorsaságot és pontosságot biztosít, hihetetlen alacsony torzítással és színezettséggel. Technikai blikkfangnak tűnik, de érdemes egy pillantást vetni a négyszögjel-függvényére: ehhez az eredményhez kimagasló frekvencia-átvitelre, fázisátvitelre, impulzus-válaszra és tranziens viselkedésre van szükség, egyszerre! (nem véletlenül a hangfalgyártók szinte sosem adják meg ezt a diagramot!) A saját tervezésű mélysugárzó zökkenőmentes simasággal kapcsolódik a síkmembrános hangszórókhoz, megdöbbentően gyors és dinamikus. Mivel csak a 180 Hz-ig terjedő tartományt kell lesugározni, alsó határfrekvenciája alacsonyabb, mint sok 30 cm-es szubbasszus sugárzóé: 25 Hz!

A szokásos, erősítőre és kábelekre háklis high end hangszórókkal ellentétben már közepes árfekvésű audiofil készülékekkel is lélegzetelállító jelenlétérzetet képes teremteni.

Gyakran ismételt kérdések

Az Eminent Technology készülékeket csatlakoztatni kell a hálózathoz?

Nem, az ET hangfalak nem igényelnek 230V-os feszültséget.
Ezért nincs szükség transzformátorok és bonyolult áramkörök használatára, melyek elszínezhetik a hangot.

Az Eminent Technology LFT-8B nagyméretű, szélessávú hangsugárzó. Milyen méretű szobában szól jól?

Az LFT-8b nem különösebben igényes a szoba méreteire, akár egy 3 x 4 m-es helyiséghez is tökéletesen illeszkedik.
Természetesen, mint minden hangsugárzó, ő is lineárisabban szól nagyobb térben és a falaktól távolabb felállítva.

Hogyan viselkedik az LFT-8b nagy termekben?

Egy pár LFT-8b tökéletesen elegendőnek bizonyulhat akár nagyzenekari művek valósághű hangerőn történő hallgatásához.
Mivel több panelsugárzó (ellentétben a hagyományos kónuszos hangszórókkal) egymás mellett problémamentesen működik együtt, tovább növelhető a dinamika és a jelenlét érzet 2 pár hangszóró együttes használatával (ahogy azt akár bemutatótermünkben is kipróbálhatja!)

Hol van a legjobb hely az elhelyezésére?

Az ET hangfalak az átlagnál lényegesen kevésbé érzékenyek a hallgatási pozíciójukra. Mivel a mélysugárzó zárt dobozos kialakítású, nincs reflexnyílás, amely elszínezné a hangokat. Akár teljesen rá is lehet tolni a falakra, legtöbbször elegendő egy arasznyira elhúzva a hátsó faltól, de mint mindig, ezúttal is némi kísérletezéssel lehet eldönteni az optimális helyzetet. Mivel dipólus sugárzó (azaz oldalirányból gyakorlatilag nem szól), az oldalsó falak helyzetére még ennyire sem érzékeny.

Hogyan képes egy 20 cm-es hangszórób ilyen mélytartomány reprodukálására?

Az Eminent Technology hangfalakban használt mélyhangszórókat a speciálisan a hibrid rendszerek igényeihez alakították és házon belül gyártották – mivel a kereskedelmi forgalomban nem kaptak megfelelőt.
Tervezése során kitüntetett figyelmet fordítottak a mélyfrekvenciás átvitelére, a szükséges dobozméretre és a tökéletes integrálhatóságára. A basszus-sugárzó nagyon nehéz membránnal rendelkezik (100 gramm!). Mivel a jósági tényező alapvetően meghatározza a tranziens jelátvitelt, ez a nagy tömeg a rendkívül engedékeny felfüggesztéssel kombinálva kis dobozban is nagyon gyors működést tesz lehetővé.

Milyen erősítőt javasolnak hozzá?

A panelsugárzók viszonylag kis érzékenysége miatt minimum 75, maximum 200 wattos erősítőt javasolunk hozzá. Maximális hangnyomását (105 dB/m) 125 watt/8ohm esetén éri el, ennél nagyobb teljesítményre csak tartalékok miatt van szükség. Az erősítő stabilitását illetően nincsenek szigorú kritériumok, impedanciája kivételesen lineáris, minimuma 7 ohm, így akár jó minőségű receiverek is tökéletesen illeszkednek hozzá.

Az ET hangfalak teljes 3-utas hangszóró rendszerek. Lehet hallani a váltási pontokat?

Az LFT-8b keresztezési frekvenciái rendkívül mélyen (80 Hz) illetve magasan (10kHz) találhatók, így a fül számára kritikus 400 Hz – 4 kHz-es sávot (ahol szinte minden más hangfal tartalmaz keresztezési pontot) egyetlen hangszóró közvetíti. A reprodukált hang így ötvözi a szélessávú rendszerek precizitását és pontosságát a többutas hangfalak dinamikájával és mély-átvitelével.

Hogyan befolyásolhatom az elhelyezésen kívül mással is a kapott hangot?

A dobozok hátulján lehetőség van a magassugárzó szintjét 3 lépésben állítani (csökkenteni). Ezzel a megoldással mindenki a szobájához/személyes ízléséhet tudja alakítani a hang karakterét.
Az elterjedt, bizonytalan és oxidálódó kontaktust tartalmazó kapcsolókkal szemben az Eminent Technology csavarozható villás csatlakozókat használ.

Használhatok-e kettős kábelezést vagy kettős erősítést?

Természetesen az ET hangfalak fel vannak készítve a mély és a közép/magas hangszórók külön meghajtására. Mind a két elterjedt módszer javíthat a minőségen, ennek mértéke minden különböző rendszerben más és más.
Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a kettős erősítés (bi-amp) nem növeli a hangerőt, előnye kizárólag a tisztább, precízebb hangzásban nyilvánul meg.

Illeszkednek a nagyfelbontású felvételekhez az Eminent Technology hangfalak?

Minden Linear Field Transducer magassugárzó jóval a hallható tartományon túl is lineáris frekvencia-átvitellel rendelkezik (50kHz-ig!), ezért külön super-tweeter nélkül is tökéletes partner a kiterjesztett frekvencia-tartományú felvételek hiánymenetes visszaadásához.

Igényelnek a rendkívül erős mágneses terek valamilyen külön odafigyelést?

Az ET hangfalak szokatlanul erős mágneses teret generálnak, ami károsan hathat a régebbi TV-készülékek képére, mechanikus órák pontosságára vagy pl. a hitelkártyák mágneses információtároló részére. Szívritmus-szabályozó eszközökkel javasoljuk a minimum 1 méteres távolság tartását!

Nagyrészt üveg és márvány burkolatú szobám van, ahol eddig semmilyen hangszóró nem szólt jól. Több esélyem van-e az Eminent Technology hangfalak alkalmazásával?

Igen, az LFT hangszórók speciális sugárzási karakterisztikájának következtében kisebb a visszaverődés aránya, így kevésbé érzékeny a lehallgató helyiség falainak és padlójának burkolatára.Médiavisszhang

Dagogo Eminent Technology teszt

Elkövettem egy hatalmas hibát. Eladtam a saját Eminent Technology hangfalamat…

stereophile Eminent Technology vélemény

Egyike a legneutrálisabb, legnagyobb zenei élményt nyújtó hangfalaknak, amik megfordultak nálam

hifipig Eminent Technology értékelés

Valóban nagyon nehéz visszaszokni a hagyományos dobozsugárzókhoz, miután hallottuk a zenét színeződésektől mentesen

Hi Fi Choice Eminent Technology LFT 8b teszt

Ezek óriásölő hangszórók – hatalmas dinamika, fölényes kiegyenlítettség akciós áron

Eminent Technology teszt

Vitathatatlanul az egyik legjobb hangfal, ártól függetlenül amit kapni lehet

Vélemény Eminent Technology hangfalról

Három hónap hallgatás után nem is lehetnék boldogabb


Technikai specifikáció

Kivitel álló hansugárzó
Ajánlott erősítőteljesítmény 75 - 200W
Terhelhetőség (1ms) 300W
Érzékenység (1W/1m, 2,83V) 83,5dB
Frekvenciaátvitel (szobában, +/-4dB) 25Hz - 50kHz
Fázispontosság (100Hz - 31kHz) +/-20 fok
Magas-hangszóró szint állíthatósága (20kHz-en) 0, -6dB, -12dB
Névleges impedancia 8 ohm
Minimális impedancia 7 ohm 75Hz-en
Maximális hangnyomás 1 méterről 105dB
Mélysugárzó átmérője 20cm
Szélessávú panel felülete 813cm2
Keresztezési frekvenciák (6dB/oktáv) 180Hz, 10kHz
Méretek (magasság x szélesség x mélység) 152cm x 33cm x 45cm
Szállítási tömeg, pár 79kg
Fogyasztói ár, pár 1,100,000,- Ft
Rendelhető színek fekete, tölgy, dió
Garancia 36 hónap
Használati utasítás LETÖLTÉS


Mérések

LFT 8b Impedancia/Frekvencia
Impedancia-frekvencia görbe,
a magassugárzó különböző szintjeinél
LFT 8b Hangnyomás/Frekvencia
Frekvencia-átviteli diagram,
1 watt 1 méternél, szemből