Eminent-Tech LFT-12

Eminent-Tech
LFT-12

Fogyasztói ár
599.000 Ft / darab
Nem rendelhető

Az Eminent Technology LFT-12 hibrid dinamikus centersugárzó tökéletes kiegészítője az LFT-8b és az LFT-16 hangfalaknak egy igazi high end házimozi összeállításban.

  • nincs szükség nagyfeszültségű elektronikára
  • nem tartalmaz transzformátort a jel útjában
  • szimmetrikus meghajtású síkmembrán a torzításmentes átvitelért
  • gyorsaság, transzparencia, alacsony torzítás – kis méretben is
Tovább

Eminent Technology SACD Az átviteli sáv felső vége meghaladja az 50 kHz-et, így a nagyfelbontású felvételek is hiánytalanul reprodukálhatóak.
Különleges kialakítású hangszóró A rendkívül jó tranziens karakterisztikájú alumínium membrános mélysugárzó tolmácsolja a 45 Hz – 250Hz tartományt.
Nincs szükség nagyfeszültségű alkatrészekre A dinamikus síkmembrános hangszórók működéséhez nincs szükség nagyfeszültségű alkatrészekre és áramkörökre.
Erősítőbarát impedancia Az Eminent Technology LFT-12 impedanciája rendkívül erősítőbarát, mivel névlegesen 8 ohmos, nincs szükség hozzá kivételes stabilitású végfokokra.

A síkmembrános szekció az elektrosztatikus hangsugárzók mágneses megfelelője

A nagy felületű középsugárzó lehetővé teszi igen széles hangmagasság tartomány lesugárzását, így gyakorlatilag szélessávú hangszóróként funkcionál A keresztezési frekvenciák jóval az emberi fül számára kritikus tartományon kívül esnek, így az azokon mindig fellépő torzítások sokkal kevésbé zavaróak.Gyakran ismételt kérdések

Az Eminent Technology készülékeket csatlakoztatni kell a hálózathoz?

Nem, az ET hangfalak nem igényelnek 230V-os feszültséget.
Ezért nincs szükség transzformátorok és bonyolult áramkörök használatára, melyek elszínezhetik a hangot.

Az Eminent Technology LFT-12 az átlagosnál nagyobb centersugárzó. Milyen méretű szobában szól jól?

Az LFT-12 akusztikailag a közepes és annál valamivel nagyobb méretű szobákhoz is tökéletesen alkalmazkodik, egy pár LFT-8b (frontok) és egy pár LFT-16 (surround sugárzók) társaságában az átlagosnál nagyobb hallgatási hangerőt képes produkálni akár 25-30 négyzetméteres helyiségben is.

Hol van a legjobb hely az elhelyezésére?

Az ET hangfalak az átlagnál lényegesen kevésbé érzékenyek a hallgatási pozíciójukra. Mivel a mélysugárzó zárt dobozos kialakítású, nincs reflexnyílás, amely elszínezné a hangokat. Akár teljesen rá is lehet tolni a falakra, legtöbbször elegendő egy arasznyira elhúzva a hátsó faltól, de mint mindig, ezúttal is némi kísérletezéssel lehet eldönteni az optimális helyzetet.

Milyen állványt javasolnak hozzá?

A hangszóró-állványokkal (ahogy a kábelekkel is) jól hallható mértékben lehet a kapott hang minőségét befolyásolni. Általában könnyebb, térvázas, rezonáns szerkezeteken szellőssebben, nyitottabban fog szólni, s nehéz, masszív állványon mélyebb tónusú, nyugodtabb hangkép fogja jellemezni.

Az ET hangfalak teljes 3-utas hangszóró rendszerek. Lehet hallani a váltási pontokat?

Az LFT-12 keresztezési frekvenciái szokatlanul mélyen (250 Hz) illetve magasan (7,5 kHz) találhatók, így a fül számára kritikus 400 Hz – 4 kHz-es sávot (ahol szinte minden más hangfal tartalmaz keresztezési pontot) egyetlen hangszóró közvetíti. A reprodukált hang így ötvözi a szélessávú rendszerek precizitását és pontosságát a többutas hangfalak dinamikájával és mély-átvitelével.

Hogyan befolyásolhatom az elhelyezésen kívül mással is a kapott hangot?

A dobozok hátulján lehetőség van a magassugárzó szintjét 3 lépésben állítani (csökkenteni). Ezzel a megoldással mindenki a szobájához/személyes ízléséhet tudja alakítani a hang karakterét.
Az elterjedt, bizonytalan és oxidálódó kontaktust tartalmazó kapcsolókkal szemben az Eminent Technology csavarozható villás csatlakozókat használ.

Használhatok-e kettős kábelezést vagy kettős erősítést?

Természetesen az ET hangfalak fel vannak készítve a mély és a közép/magas hangszórók külön meghajtására. Mind a két elterjedt módszer javíthat a minőségen, ennek mértéke minden különböző rendszerben más és más.
Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a kettős erősítés (bi-amp) nem növeli a hangerőt, előnye kizárólag a tisztább, precízebb hangzásban nyilvánul meg.

Illeszkednek a nagyfelbontású felvételekhez az Eminent Technology hangfalak?

Minden Linear Field Transducer magassugárzó jóval a hallható tartományon túl is lineáris frekvencia-átvitellel rendelkezik (50kHz-ig!), ezért külön super-tweeter nélkül is tökéletes partner a kiterjesztett frekvencia-tartományú felvételek hiánymenetes visszaadásához.

Igényelnek a rendkívül erős mágneses terek valamilyen külön odafigyelést?

Az ET hangfalak szokatlanul erős mágneses teret generálnak, ami károsan hathat a régebbi TV-készülékek képére, mechanikus órák pontosságára vagy pl. a hitelkártyák mágneses információtároló részére. Szívritmus-szabályozó eszközökkel javasoljuk a minimum 1 méteres távolság tartását!

Nagyrészt üveg és márvány burkolatú szobám van, ahol eddig semmilyen hangszóró nem szólt jól. Több esélyem van-e az Eminent Technology hangfalak alkalmazásával?

Igen, az LFT hangszórók speciális sugárzási karakterisztikájának következtében kisebb a visszaverődés aránya, így kevésbé érzékeny a lehallgató helyiség falainak és padlójának burkolatára.


Eminent Tech bemutatóterem

Technikai specifikáció

Kivitel center-hangsugárzó
Ajánlott erősítőteljesítmény 25 - 200W
Terhelhetőség (1ms) 200W
Érzékenység (1W/1m, 2,83V) 85dB
Frekvenciaátvitel (szobában, +/-4dB) 45Hz - 50kHz
Fázispontosság (100Hz - 31kHz) +/-20 fok
Magas-hangszóró szint állíthatósága (20kHz-en) 0, -3dB, -6dB
Névleges impedancia 8 ohm
Mélysugárzó átmérője 16cm alumembrán
Szélessávú panel felülete 226cm2
Keresztezési frekvenciák (6dB/oktáv) 250Hz, 7,5kHz
Méretek (magasság x szélesség x mélység) 24cm x 65cm x 27cm
Szállítási tömeg 15kg
Fogyasztói ár, pár 500.000,- Ft/db
Rendelhető színek fekete, tölgy, dió
Garancia 36 hónap